Lipanj

Journey to Well – lipanj 2022

Naša vikend putovanja traju od petka do nedjelje te na originalan način kombiniraju yogu (asane, pranayame i zvučne kupke), radionice i izlete.

Nakon Gorskog kotara, spustit ćemo se samo malo južnije, da bismo uživali u plavetnilu mora i mirisu soli. U lipnju će dom našem vikend putovanju biti predivan gradić na obali kvarnerskog zaljeva – Lovran.

U Lovranu ćemo provesti Journey to Well vikend u periodu od 10 do 12.06.2022.

Kako kaže popularna Wikipedia: Lovran je ime dobio po lovoru koji u izobilju samoniklo raste u njegovoj okolici. Staro antičko ime Lovrana bilo je Lauriana, što u prijevodu jednostavno znači “grad lovora”. 

Lovor je zimzelena biljka kojeg su davnih dana nosili olimpijski pobjednici, carevi, pjesnici i učenjaci. Simbol je pobjede, vječnosti i besmrtnosti.

Što može biti bolje od ove simbolike da nam pruži idealan odmor u lipnju?

Odmarati ćemo se u divnoj Villi Eugeniji, modernom i elegantnom hotelu, vili koja je sagrađena 1910. godine po zapovjedi austrougarskog plemića. Ona predstavlja idealnu kombinaciju udobnosti i jednostavnosti secesijskog stila. Hotel Villa Eugenia nalazi se u samom središtu više od 400 godina starog gradića Lovrana na opatijskoj rivijeri. Od plaže, i popularne 12 kilometara duge promenade zvane »Lungo mare«, udaljen je 50 metara i 6 kilometara od Opatije koja personificira mediteransku kulturu i način života.

Nalazi se uz podnožje Učke, na obali Kvarnerskoga zaljeva. Izniman geografski položaj između mora i planina, posebno i blago podneblje s mnogo sunčanih dana godišnje, blagim zimama i ugodnim ljetima, Lovran čine idealnim mjestom za opuštanje u bilo kojem godišnjem dobu! A upravo Učka koja “čuva leđa” mirnom Lovranu, bit će naša izlet destinacija.

Krenut ćemo sa Poklona, prijevoja koji spaja Istru i Rijeku na oko 900 m.n.v. Tu se nalazi novi Centar za posjetitelje Parka prirode Učka, planinarski dom i ugostiteljski objekt. Staza se uspinje kroz bukovu šumu do najvišeg vrha Učke – Vojaka (1401 m.n.v.). Visinska razlika koju prelazimo je oko 500 metara, a uspon traje oko 1 sat i 30 minuta (no ne trebate se bojati, radi se o blagom usponu koji će u potpunosti biti prilagođen vašoj kondiciji). Na vrhu se nalazi kamena kula sa početka 20. stoljeća koja je jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. Vidik je otvoren 360 stupnjeva i vidi se cijela Istra, Rijeka, kvarnerski otoci, planine Gorskog kotara i Velebit, te slovenske i talijanske Alpe. Na povratku ćemo skrenuti na Poučnu stazu Plas na kojoj su postavljene edukativne tabele o flori i fauni Učke. Nakon poučne staze vraćamo se natrag na Poklon.

Radionice u sklopu našeg lipanjskog vikend putovanja inspirirane su ovim divnim mediteranskim podnebljem koji osvaja svojim mirom, prostorom kojeg nam daje da spoznamo što je to naše originalno, autentično i “pravo” ja, zatim svojim mirisom soli ali i aromatskog bilja – kadulje i ružmarina, lovora, mirte i mente te svakako agave.

Prva radionica u subotu ujutro bit će radionica “Ovo sam ja” , a vodit će dvije psihodramske terapeutkinje – Maja Aqqad i Iva Žurić Jakovina.

U ovoj edukativno-iskustvenoj radionici upoznat ćete se s metodom psihodrame. Kako je iskustvo najbolji način za razumijevanje učinkovitosti psihodrame, polaznici će praktičnim primjerima iskusiti dobrobiti psihodramske metode. Koristit će različite elemente umjetnosti i igre, uči u različite uloge – čime će spontano doći do ideja i rješenja za pojedine životne situacije.

Maja Aqqad psihodramski je terapeut s višegodišnjim iskustvom rada s pojedincima i grupama. Posvećena je radu s klijentima, a svaku osobu doživljava kao posebnu, drugačiju, s vlastitom pričom i izazovima. Trudi se stvoriti otvoren i ohrabrujuć terapeutski prostor u kojem su moguća značajna otkrića i promjene. Još ćete je bolje upoznati otvorite li njenu web stranicu na kojoj će vas dočekati njeno veselo prijateljsko lice – baš onakvo kakvo želite za svog terapeuta.

Iva Žurić Jakovina, dr.sc. iz humanističkih znanosti, radi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a završila je i petogodišnju trajnu stručnu edukaciju i stekla zvanje psihodramske psihoterapeutkinje pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom program koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Nositeljica je Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP). Bolje ćete je upoznati ako pročitate preporuke koje knjige savjetuje da pročitate ili ako se poistovjetite s citatom kojeg voli isticati:

Ono što mislimo o sebi, a ne ono što uistinu jesmo, rešetke su našeg osobnog zatvora.“

Drugu radionicu, koja nam slijedi odmah iza ručka, vodi svestrana Žaklina Stroligo – fitoaromaterapeut i poduzetnica, žena koja živi svoj san i koja je pronašla svoj poziv na sreću brojnih zadovoljnih klijentica i klijenata. Teško je uopće nabrojati sve čime se Žaklina bavi, ali natuknuti ćemo vam samo da će ovo biti jedna holistička radionica na kojoj ćete osim izrade prirodne kozmetike, naučiti mnogo o “ženskim” temama kao što je njega svog tijela i duha, “upravljanje” svojim hormonima isl. Primit ćete mnogo korisnih savjeta i moći postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, a sigurno ćete nakon radionice još dugo biti pod dojmom.


„Priča je nastala prije 21 godinu i krenulo je sa Čarobnim uljem, mojim prvim proizvodom. Napravila sam ga zbog sebe i alergijskih reakcija na sve proizvode za sunčanje , htjela sam neki prirodni proizvod i za sunčanje i njegu i tako je nastala ta priča! Prijateljica Lores gledajući kako tamnim na njene oči samo je rekla –  E ovo je neko Čarobno ulje. I tako je ona postala službena kuma koja je dala ime mom ulju .. Ima 4 organska maslaca ,9 biljnih hladno prešanih ulja, macerata mrkve i urucuma,vanilie, te EU (eterična ulja ).“

Na stranici Elementals by J vidjet ćete sva čuda koja Žaklina s ljubavlju i znanjem priprema kako bi svim svojim kupcima i klijentima omogućila da njeguju svoju dušu i tijelo. I mi ćemo na našem vikend putovanju biti počašćeni da nam prenese barem dio svog znanja i bogatog iskustva te ćemo sa sobom kući ponijeti, osim novih vještina, i proizvode koje ćemo na radionici sami proizvesti.

Kako i sama kaže – Kvaliteta nam je na prvom mjestu, stoga i dalje  proizvodimo ručno, baš kao i na početku! Mala manufaktura u Mošćenicama napravljena je s ljubavlju, u duhu tradicije nekadašnjih alkemičara. Priroda je s nama milijunima godina i za svaku boljku, priroda ima svoju biljku i rješenje! Prirodna bio kozmetika, napravljena s ljubavlju, znanjem i umijećem, spojena u tu čarobnu priču zvanu Elementals by J!

Ne odričite se svojih snova. Želim svima poručiti da ne odustaju od svojih snova i ideja, neka budu uporni i intuitivni.  Uspjeh je kada radiš svoj posao s ljubavlju i istim žarom kao i prvi dan,  kad ostvariš sebe kroz svoja djela.“

Program putovanja

PETAK 10.06.2022.

dolazak do 18h – naš organizirani prijevoz ili vlastiti prijevoz (za organizirani prijevoz se zasebno dogovaramo)

18:00 – 19:00 Druženje i upoznavanje, informiranje o svim detaljima programa

19:00 – 20:00 Večera

20:30 – 21:30 Kratka uvodna radionica postavljanja namjere za ovaj vikend te vizualizacijom želja

21:30 – ..Slobodno vrijeme uz ugodne razgovore u mediteranskom vrtu Ville Eugenie

SUBOTA 11.06.2022.

08:00 – 09:15  Jutarnja Yoga – Dharma Flow 

Ova potpuna praksa yoge započinje s tehnikama disanja (Pranayame) koje umiruju um, reguliraju otkucaje srca, ublažavaju stres, produbljuju dah i pune nas životnom energijom (Pranom). Nakon Pranayama započinje zagrijavanje tijela,  pa slijedi dinamična praksa položaja (Asane) gdje su jednako prisutne vježbe snage, protezanja tijela, ravnoteže i koncentracije uz pažnju na dah poput meditacije u pokretu. Sat završava vođenom dubokom relaksacijom (Savasana) koja mentalno revitalizira tijelo kako bi započeli dan svježi, puni energije i s osmjehom nastavili program.

Dharma Yoga je tradicionalna, ali suvremena i savršena za brzinu sadašnjice. Dharma Yogu je stvorio Sri Dharma Mittra 1975. godine.

Razina sata je za početnike i srednje napredne.

09:30 – 10:30 Doručak

11:00 – 14:00 “Ovo sam ja” edukativno iskustvena radionica psihodrame

U ovoj edukativno-iskustvenoj radionici upoznat ćete se s metodom psihodrame, gdje će biti prezentiran nastanak i ideja psihodrame. Kako je iskustvo najbolji način za razumijevanje učinkovitosti psihodrame, polaznici će praktičnim primjerima iskusiti dobrobiti psihodramske metode. Koristit će različite elemente umjetnosti i igre, uči u različite uloge – čime će spontano doći do ideja i rješenja za pojedine životne situacije.

Budući da većina naših problema proizlazi iz prošlih neadekvatnih odnosa, istražit ćemo kako se osjećamo u odnosu s drugima kad im se pokažemo kao mi – autentični – kakvi zapravo jesmo. Istražit ćemo također kako se osjećamo u odnosu prema samima sebi, te koja je kvaliteta tog odnosa.

Zamjena uloga je glavna psihodramska tehnika te ćemo kroz vježbe na radionici ući u ulogu drugoga (druge osobe), odnosno ući ćemo „u tuđe cipele“, budući da nam sagledavanje situacije iz tuđe perspektive omogućava nove spoznaje. To je trenutak u kojemu počinjemo razumijevati drugog, imamo više suosjećanja i razumijevanja prema njemu te jačamo odnose i poboljšavamo kvalitetu međusobne komunikacije.

Na radionici također možemo istražiti vlastite mogućnosti, granice i ciljeve, načine na koje se ponašamo, razmišljamo i osjećamo u grupi te u svakodnevnom životu. U tri sata radionice potaknut ćete svoj um, tijelo i emocije. U sigurnom okruženju grupe moći ćete dodirnuti, otkriti i pokazati autentičnog sebe – čime otvaramo vrata promjeni.

14:00 – 15:00 Ručak

15:00 – 17:00 Radionica “Prirodna njega i zdravlje sa Žaklinom – Elementals by J”

Holistička radionica na kojoj ćete osim izrade prirodne kozmetike (losiona za njegu lica i tijela te losiona za zaštitu protiv komaraca i krpelja), naučiti mnogo o “ženskim” temama kao što je njega svog tijela i duha, “upravljanje” svojim hormonima isl. Primit ćete mnogo korisnih savjeta i moći postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, a sigurno ćete nakon radionice još dugo biti pod dojmom.

Žaklina će vas upoznati i sa svojim brendom prirodne kozmetike Elementals by J te savjetovati oko pravilne njege kože, a poseban naglasak će staviti na korištenje kozmetike za zaštitu od sunca – što će biti idealan uvod u nadolazeće ljeto, vrućine i kako izbjeći opekline.

17:00 – 18:30 Slobodno vrijeme

18:30 – 19:30 Zvučna kupka & Yoga Nidra 

Uz zvukove Gonga, Tibetanskih zdjela, Cimbale, Koshija, Kalimbe i Rainsticka, iskusite unutarnje putovanje kroz Yoga Nidru (oblik vođene meditacije ili yogijski san) koje će Vas odvesti u dublje razine relaksacije gdje unutarnji svijet postaje bliži. 

Okupat ćete se prekrasnim zvukovima i potpuno opustiti od fizičke, emotivne i mentalne napetosti. Zvučna kupka odgovara na sve potrebe tijela, relaksira i revitalizira organizam, a zvuk utječe na svaku stanicu u tijelu, balansirajući lijevu i desnu moždanu polutku. Vibracije zvuka masiraju organe, mišiće, tetive i živce, pa se zvučna kupka još naziva i zvučna masaža za tijelo i um bez fizičkog dodira. 

Zvučna kupka i Yoga Nidra traju jedan sat, a već unutar 20 minuta mozak mijenja stanje i tijelo se počinje duboko opuštati. Tijelo se oslobađa od stresa, jača se živčani sustav, pruža olakšanje i smanjenje anksioznosti, umora, osjećaja odvojenosti, usamljenosti, ljutnje i straha, a potiče se kreativnost i smirenost.

­­­20:00 – 21:00 Večera

NEDJELJA 12.06.2022.

08:00- 09:00 Udahnimo more (pranayame)

Ovom drevnom praksom vježbe disanja kontroliramo vrijeme, trajanje i učestalost svakog udaha i zadržavanja daha.  Tako osim što kisik i prana (životna vitalna energija) preplavljuju sve naše stanice, reduciramo razinu hormona stresa i podižemo razinu hormona sreće, umirujemo misli i vježbamo biti u sadašnjem trenutku potpuno mirnog uma i tijela.

Pranayama je jedan od alata yoge kojima pospješujemo tjelesno i mentalno zdravlje. Na sanskrtu, “prana” znači životna energija, a “yama” znači kontrola. Steći ćete iskustvo različitih tehnike disanja i vrlo brzo osjetiti dobrobiti Pranayame, a kasnije ćete ih moći nastaviti primjenjivati u svojoj svakodnevnici.

09:00 – 10:00 Doručak

11:00 – 14:00 Izlet na Učku

Kreće se sa Poklona, prijevoja koji spaja Istru i Rijeku na oko 900 m.n.v. Tu se nalazi novi Centar za posjetitelje Parka prirode Učka, planinarski dom i ugostiteljski objekt.Staza se uspinje kroz bukovu šumu do najvišeg vrha Učke – Vojaka (1401 m.n.v.). Visinska razlika koju prelazimo je oko 500 metara, a uspon traje oko 1 sat i 30 minuta.Na vrhu se nalazi kamena kula sa početka 20. stoljeća koja je jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. Vidik je otvoren 360 stupnjeva i vidi se cijela Istra, Rijeka, kvarnerski otoci, planine Gorskog kotara i Velebit, te slovenske i talijanske Alpe. Na povratku možemo skrenuti na Poučnu stazu Plas na kojoj su postavljene edukativne tabele o flori i fauni Učke. Nakon poučne staze vraćamo se natrag na Poklon. Trajanje oko 3 sata.

14:30 – 15:30 Ručak

16h – Povratak kući

Cijena vikend aranžmana:

2.400,00 kn

Cijena “povedi prijatelja/prijateljicu” – dvije osobe

4.000,00 kn

(sve iznose moguće je platiti na 2 rate)

*U CIJENU JE UKLJUČEN SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA (JEDAN VELIKI BRAČNI KREVET), SVI OBROCI I KOMPLETAN PROGRAM

*REZERVACIJE SE PRIMAJU DO 20.05.2022termini

Journey to well

Jedinstveno holističko putovanje.

Budite dio nezaboravnog iskustva kroz kombinaciju elemenata revitalizirajuće yoge, poticajnih radionica te inspirirajućih izleta.