Lipanj

Journey to Well – lipanj 2022

Naša vikend putovanja traju od petka do nedjelje te na originalan način kombiniraju yogu (asane, pranayame i zvučne kupke), radionice i izlete.

Nakon Gorskog kotara, spustit ćemo se samo malo južnije, da bismo uživali u plavetnilu mora i mirisu soli. U lipnju će dom našem vikend putovanju biti predivan gradić na obali kvarnerskog zaljeva – Lovran.

U Lovranu ćemo provesti Journey to Well vikend u periodu od 10 do 12.06.2022.

Kako kaže popularna Wikipedia: Lovran je ime dobio po lovoru koji u izobilju samoniklo raste u njegovoj okolici. Staro antičko ime Lovrana bilo je Lauriana, što u prijevodu jednostavno znači “grad lovora”. 

Lovor je zimzelena biljka kojeg su davnih dana nosili olimpijski pobjednici, carevi, pjesnici i učenjaci. Simbol je pobjede, vječnosti i besmrtnosti.

Što može biti bolje od ove simbolike da nam pruži idealan odmor u lipnju?

Odmarati ćemo se u divnoj Villi Eugeniji, modernom i elegantnom hotelu, vili koja je sagrađena 1910. godine po zapovjedi austrougarskog plemića. Ona predstavlja idealnu kombinaciju udobnosti i jednostavnosti secesijskog stila. Hotel Villa Eugenia nalazi se u samom središtu više od 400 godina starog gradića Lovrana na opatijskoj rivijeri. Od plaže, i popularne 12 kilometara duge promenade zvane »Lungo mare«, udaljen je 50 metara i 6 kilometara od Opatije koja personificira mediteransku kulturu i način života.

Nalazi se uz podnožje Učke, na obali Kvarnerskoga zaljeva. Izniman geografski položaj između mora i planina, posebno i blago podneblje s mnogo sunčanih dana godišnje, blagim zimama i ugodnim ljetima, Lovran čine idealnim mjestom za opuštanje u bilo kojem godišnjem dobu! A upravo Učka koja “čuva leđa” mirnom Lovranu, bit će naša izlet destinacija.

Krenut ćemo sa Poklona, prijevoja koji spaja Istru i Rijeku na oko 900 m.n.v. Tu se nalazi novi Centar za posjetitelje Parka prirode Učka, planinarski dom i ugostiteljski objekt. Staza se uspinje kroz bukovu šumu do najvišeg vrha Učke – Vojaka (1401 m.n.v.). Visinska razlika koju prelazimo je oko 500 metara, a uspon traje oko 1 sat i 30 minuta (no ne trebate se bojati, radi se o blagom usponu koji će u potpunosti biti prilagođen vašoj kondiciji). Na vrhu se nalazi kamena kula sa početka 20. stoljeća koja je jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. Vidik je otvoren 360 stupnjeva i vidi se cijela Istra, Rijeka, kvarnerski otoci, planine Gorskog kotara i Velebit, te slovenske i talijanske Alpe. Na povratku ćemo skrenuti na Poučnu stazu Plas na kojoj su postavljene edukativne tabele o flori i fauni Učke. Nakon poučne staze vraćamo se natrag na Poklon.

Radionice u sklopu našeg lipanjskog vikend putovanja inspirirane su ovim divnim mediteranskim podnebljem koji osvaja svojim mirom, prostorom kojeg nam daje da spoznamo što je to naše originalno, autentično i “pravo” ja, zatim svojim mirisom soli ali i aromatskog bilja – kadulje i ružmarina, lovora, mirte i mente te svakako agave.

Prva radionica u subotu ujutro bit će radionica “Ovo sam ja” , a vodit će dvije psihodramske terapeutkinje – Maja Aqqad i Iva Žurić Jakovina.

U ovoj edukativno-iskustvenoj radionici upoznat ćete se s metodom psihodrame. Kako je iskustvo najbolji način za razumijevanje učinkovitosti psihodrame, polaznici će praktičnim primjerima iskusiti dobrobiti psihodramske metode. Koristit će različite elemente umjetnosti i igre, uči u različite uloge – čime će spontano doći do ideja i rješenja za pojedine životne situacije.

Maja Aqqad psihodramski je terapeut s višegodišnjim iskustvom rada s pojedincima i grupama. Posvećena je radu s klijentima, a svaku osobu doživljava kao posebnu, drugačiju, s vlastitom pričom i izazovima. Trudi se stvoriti otvoren i ohrabrujuć terapeutski prostor u kojem su moguća značajna otkrića i promjene. Još ćete je bolje upoznati otvorite li njenu web stranicu na kojoj će vas dočekati njeno veselo prijateljsko lice – baš onakvo kakvo želite za svog terapeuta.

Iva Žurić Jakovina, dr.sc. iz humanističkih znanosti, radi na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci, a završila je i petogodišnju trajnu stručnu edukaciju i stekla zvanje psihodramske psihoterapeutkinje pri Institutu za psihodramu prema međunarodnom program koji je akreditiran od strane EAP-a (European Association for Psychotherapy) i FEPTO-a (Federation of European Psychodrama Training Organisations). Nositeljica je Europskog certifikata za psihoterapiju (ECP). Bolje ćete je upoznati ako pročitate preporuke koje knjige savjetuje da pročitate ili ako se poistovjetite s citatom kojeg voli isticati:

Ono što mislimo o sebi, a ne ono što uistinu jesmo, rešetke su našeg osobnog zatvora.“

Drugu radionicu, koja nam slijedi odmah iza ručka, vodi svestrana Žaklina Stroligo – fitoaromaterapeut i poduzetnica, žena koja živi svoj san i koja je pronašla svoj poziv na sreću brojnih zadovoljnih klijentica i klijenata. Teško je uopće nabrojati sve čime se Žaklina bavi, ali natuknuti ćemo vam samo da će ovo biti jedna holistička radionica na kojoj ćete osim izrade prirodne kozmetike, naučiti mnogo o “ženskim” temama kao što je njega svog tijela i duha, “upravljanje” svojim hormonima isl. Primit ćete mnogo korisnih savjeta i moći postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, a sigurno ćete nakon radionice još dugo biti pod dojmom.


„Priča je nastala prije 21 godinu i krenulo je sa Čarobnim uljem, mojim prvim proizvodom. Napravila sam ga zbog sebe i alergijskih reakcija na sve proizvode za sunčanje , htjela sam neki prirodni proizvod i za sunčanje i njegu i tako je nastala ta priča! Prijateljica Lores gledajući kako tamnim na njene oči samo je rekla –  E ovo je neko Čarobno ulje. I tako je ona postala službena kuma koja je dala ime mom ulju .. Ima 4 organska maslaca ,9 biljnih hladno prešanih ulja, macerata mrkve i urucuma,vanilie, te EU (eterična ulja ).“

Na stranici Elementals by J vidjet ćete sva čuda koja Žaklina s ljubavlju i znanjem priprema kako bi svim svojim kupcima i klijentima omogućila da njeguju svoju dušu i tijelo. I mi ćemo na našem vikend putovanju biti počašćeni da nam prenese barem dio svog znanja i bogatog iskustva te ćemo sa sobom kući ponijeti, osim novih vještina, i proizvode koje ćemo na radionici sami proizvesti.

Kako i sama kaže – Kvaliteta nam je na prvom mjestu, stoga i dalje  proizvodimo ručno, baš kao i na početku! Mala manufaktura u Mošćenicama napravljena je s ljubavlju, u duhu tradicije nekadašnjih alkemičara. Priroda je s nama milijunima godina i za svaku boljku, priroda ima svoju biljku i rješenje! Prirodna bio kozmetika, napravljena s ljubavlju, znanjem i umijećem, spojena u tu čarobnu priču zvanu Elementals by J!

Ne odričite se svojih snova. Želim svima poručiti da ne odustaju od svojih snova i ideja, neka budu uporni i intuitivni.  Uspjeh je kada radiš svoj posao s ljubavlju i istim žarom kao i prvi dan,  kad ostvariš sebe kroz svoja djela.“

Program putovanja

PETAK 10.06.2022.

dolazak do 18h – naš organizirani prijevoz ili vlastiti prijevoz (za organizirani prijevoz se zasebno dogovaramo)

18:00 – 19:00 Druženje i upoznavanje, informiranje o svim detaljima programa

19:00 – 20:00 Večera

20:30 – 21:30 Kratka uvodna radionica postavljanja namjere za ovaj vikend te vizualizacijom želja

21:30 – ..Slobodno vrijeme uz ugodne razgovore u mediteranskom vrtu Ville Eugenie

SUBOTA 11.06.2022.

08:00 – 09:15  Jutarnja Yoga – Dharma Flow 

Ova potpuna praksa yoge započinje s tehnikama disanja (Pranayame) koje umiruju um, reguliraju otkucaje srca, ublažavaju stres, produbljuju dah i pune nas životnom energijom (Pranom). Nakon Pranayama započinje zagrijavanje tijela,  pa slijedi dinamična praksa položaja (Asane) gdje su jednako prisutne vježbe snage, protezanja tijela, ravnoteže i koncentracije uz pažnju na dah poput meditacije u pokretu. Sat završava vođenom dubokom relaksacijom (Savasana) koja mentalno revitalizira tijelo kako bi započeli dan svježi, puni energije i s osmjehom nastavili program.

Dharma Yoga je tradicionalna, ali suvremena i savršena za brzinu sadašnjice. Dharma Yogu je stvorio Sri Dharma Mittra 1975. godine.

Razina sata je za početnike i srednje napredne.

09:30 – 10:30 Doručak

11:00 – 14:00 “Ovo sam ja” edukativno iskustvena radionica psihodrame

U ovoj edukativno-iskustvenoj radionici upoznat ćete se s metodom psihodrame, gdje će biti prezentiran nastanak i ideja psihodrame. Kako je iskustvo najbolji način za razumijevanje učinkovitosti psihodrame, polaznici će praktičnim primjerima iskusiti dobrobiti psihodramske metode. Koristit će različite elemente umjetnosti i igre, uči u različite uloge – čime će spontano doći do ideja i rješenja za pojedine životne situacije.

Budući da većina naših problema proizlazi iz prošlih neadekvatnih odnosa, istražit ćemo kako se osjećamo u odnosu s drugima kad im se pokažemo kao mi – autentični – kakvi zapravo jesmo. Istražit ćemo također kako se osjećamo u odnosu prema samima sebi, te koja je kvaliteta tog odnosa.

Zamjena uloga je glavna psihodramska tehnika te ćemo kroz vježbe na radionici ući u ulogu drugoga (druge osobe), odnosno ući ćemo „u tuđe cipele“, budući da nam sagledavanje situacije iz tuđe perspektive omogućava nove spoznaje. To je trenutak u kojemu počinjemo razumijevati drugog, imamo više suosjećanja i razumijevanja prema njemu te jačamo odnose i poboljšavamo kvalitetu međusobne komunikacije.

Na radionici također možemo istražiti vlastite mogućnosti, granice i ciljeve, načine na koje se ponašamo, razmišljamo i osjećamo u grupi te u svakodnevnom životu. U tri sata radionice potaknut ćete svoj um, tijelo i emocije. U sigurnom okruženju grupe moći ćete dodirnuti, otkriti i pokazati autentičnog sebe – čime otvaramo vrata promjeni.

14:00 – 15:00 Ručak

15:00 – 17:00 Radionica “Prirodna njega i zdravlje sa Žaklinom – Elementals by J”

Holistička radionica na kojoj ćete osim izrade prirodne kozmetike (losiona za njegu lica i tijela te losiona za zaštitu protiv komaraca i krpelja), naučiti mnogo o “ženskim” temama kao što je njega svog tijela i duha, “upravljanje” svojim hormonima isl. Primit ćete mnogo korisnih savjeta i moći postaviti sva pitanja koja vas zanimaju, a sigurno ćete nakon radionice još dugo biti pod dojmom.

Žaklina će vas upoznati i sa svojim brendom prirodne kozmetike Elementals by J te savjetovati oko pravilne njege kože, a poseban naglasak će staviti na korištenje kozmetike za zaštitu od sunca – što će biti idealan uvod u nadolazeće ljeto, vrućine i kako izbjeći opekline.

17:00 – 18:30 Slobodno vrijeme

18:30 – 19:30 Zvučna kupka & Yoga Nidra 

Uz zvukove Gonga, Tibetanskih zdjela, Cimbale, Koshija, Kalimbe i Rainsticka, iskusite unutarnje putovanje kroz Yoga Nidru (oblik vođene meditacije ili yogijski san) koje će Vas odvesti u dublje razine relaksacije gdje unutarnji svijet postaje bliži. 

Okupat ćete se prekrasnim zvukovima i potpuno opustiti od fizičke, emotivne i mentalne napetosti. Zvučna kupka odgovara na sve potrebe tijela, relaksira i revitalizira organizam, a zvuk utječe na svaku stanicu u tijelu, balansirajući lijevu i desnu moždanu polutku. Vibracije zvuka masiraju organe, mišiće, tetive i živce, pa se zvučna kupka još naziva i zvučna masaža za tijelo i um bez fizičkog dodira. 

Zvučna kupka i Yoga Nidra traju jedan sat, a već unutar 20 minuta mozak mijenja stanje i tijelo se počinje duboko opuštati. Tijelo se oslobađa od stresa, jača se živčani sustav, pruža olakšanje i smanjenje anksioznosti, umora, osjećaja odvojenosti, usamljenosti, ljutnje i straha, a potiče se kreativnost i smirenost.

­­­20:00 – 21:00 Večera

NEDJELJA 12.06.2022.

08:00- 09:00 Udahnimo more (pranayame)

Ovom drevnom praksom vježbe disanja kontroliramo vrijeme, trajanje i učestalost svakog udaha i zadržavanja daha.  Tako osim što kisik i prana (životna vitalna energija) preplavljuju sve naše stanice, reduciramo razinu hormona stresa i podižemo razinu hormona sreće, umirujemo misli i vježbamo biti u sadašnjem trenutku potpuno mirnog uma i tijela.

Pranayama je jedan od alata yoge kojima pospješujemo tjelesno i mentalno zdravlje. Na sanskrtu, “prana” znači životna energija, a “yama” znači kontrola. Steći ćete iskustvo različitih tehnike disanja i vrlo brzo osjetiti dobrobiti Pranayame, a kasnije ćete ih moći nastaviti primjenjivati u svojoj svakodnevnici.

09:00 – 10:00 Doručak

11:00 – 14:00 Izlet na Učku

Kreće se sa Poklona, prijevoja koji spaja Istru i Rijeku na oko 900 m.n.v. Tu se nalazi novi Centar za posjetitelje Parka prirode Učka, planinarski dom i ugostiteljski objekt.Staza se uspinje kroz bukovu šumu do najvišeg vrha Učke – Vojaka (1401 m.n.v.). Visinska razlika koju prelazimo je oko 500 metara, a uspon traje oko 1 sat i 30 minuta.Na vrhu se nalazi kamena kula sa početka 20. stoljeća koja je jedan od najljepših vidikovaca u Hrvatskoj. Vidik je otvoren 360 stupnjeva i vidi se cijela Istra, Rijeka, kvarnerski otoci, planine Gorskog kotara i Velebit, te slovenske i talijanske Alpe. Na povratku možemo skrenuti na Poučnu stazu Plas na kojoj su postavljene edukativne tabele o flori i fauni Učke. Nakon poučne staze vraćamo se natrag na Poklon. Trajanje oko 3 sata.

14:30 – 15:30 Ručak

16h – Povratak kući

Cijena vikend aranžmana:

2.400,00 kn

Cijena “povedi prijatelja/prijateljicu” – dvije osobe

4.000,00 kn

(sve iznose moguće je platiti na 2 rate)

*U CIJENU JE UKLJUČEN SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA (JEDAN VELIKI BRAČNI KREVET), SVI OBROCI I KOMPLETAN PROGRAM

*REZERVACIJE SE PRIMAJU DO 20.05.2022termini

Journey to well

Jedinstveno holističko putovanje.

Budite dio nezaboravnog iskustva kroz kombinaciju elemenata revitalizirajuće yoge, poticajnih radionica te inspirirajućih izleta.

Prosinac

Journey to Well “u malom”

Taman ususret onim najnervoznijim pripremama za blagdane, poklonite si ovu nedjelju da napunite baterije i osjetite pravi zamah energije koja će vas držati još dugo, dugo nakon vikenda.

Samo taj jedan dan, nedjelju 18.12, zaboravite na kolače, rodbinu, poklone koje još niste kupili i ukrase koje još niste izvadili… uronite u sniježnu bjelinu goranskog šumskog raja i otkrijte kako najbolje darivati sebe! <3