Listopad

Journey to Wellbeing jesen 2023 powered by Apivita

Naša vikend putovanja traju od petka do nedjelje te na originalan način kombiniraju elemente yoge (vježbe disanja i jutarnji yoga stretch), radionice (osobnog razvoja, umjetnosti, ljepote…) i izlete na zanimljiva mjesta.

Pokušajte na tren zamisliti buđenje s pogledom na šume, tišinu koja vas obavija, hladan jutarnji zrak koji štipa vaše obraze, ali vas i lagano razbuđuje. Vikendi u Gorskom kotaru pružaju upravo to, ali i još mnogo više. Šume svojim mirisima i bojama miluju naša osjetila i pružaju nam toliko željeni mir. U samo tri dana putovanja, osjećamo se kao da su naše unutarnje baterije napokon na 100%, spremni uhvatiti se u koštac sa svime što donosi ponedjeljak ili čitav radni tjedan.

Ponekad, kad nam vikend završi, odbijamo pakirati torbe i vratiti se kući – tada nam dolaze kreativne ideje što bismo mogli raditi kad bismo bili digitalni nomadi ili imali neki OPG u šumi :))

Teško je to sve riječima opisati, bit će bolje da nam se pridružite – prijavite se odmah i iskušajte ovu malu čaroliju zvanu Journey to Wellbeing.

NOVI TERMIN 13-15.10.2023

Dolaskom jeseni zaželjeli smo se još jednog holističkog vikend putovanja Journey to Wellbeing, u Gorskom kotaru, koji će nas grliti svojim šumama i njegovati svježim zrakom.

Ovo izdanje Journey to Wellbeing putovanja pružit će vam svoju novu, osvježenu i unaprijeđenu verziju – prepunu novosti i iznenađenja.

Očekuje vas:

  • Meditativna beauty večer koja uključuje poklone našeg sponzora – prirodne kozmetike Apivita
  • Morning Glow breathing & Wake up light yoga stretch
  • Art&wine umjetnička radionica
  • Radionica “Bee beautiful” koja uključuje pregled lica te savjete kako svojoj koži osigurati najbolju njegu
  • Radionica osobnog razvoja “Bee your authentic self”
  • Meet the Bees & Bears izlet, posjet dvorcu Stara Sušica te Centru Velike zvjeri

..odnosno vikend za opuštanje, uljepšavanje, upoznavanje novih mjesta, učenje novih stvari, punjenje baterija i osobni razvoj!

“Meet the Bees and Bears”

Licencirana vodičica za Gorski kotar – Jelena Holenko, poznatija kao Lynx&Fox vodi nas u posjet OPG-u Pčelarstvo Burić gdje se kroz poučnu stazu dolazi se na proplanak s kojeg se pruža nezaboravan pogled prema Vrbovskom i okolnim naseljima te planini Klek, a koji je kao stvoren za druženja na otvorenom i upoznavanjem sa svijetom pčela. Saznat ćemo mnoštvo korisnih informacija o životu pčela, ali ćemo isprobati i na koje sve načine pčele doprinose našem zdravlju.

Izlet će obuhvatiti i posjet dvorcu Stara Sušica, magičnom Harry Potter lookalike objektu koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. U blizini dvorca je i Centar Velike zvijeri u koji ćemo zaviriti 🙂

Jelena već više od 5 godina kreira fantastične obilaske raznih lokacija i definitivno nema bolje osobe koja vam može otkriti sve čari Gorskog kotara kao što to može ona.

Radionica “Art&Wine”

Za art&wine radionice ste vjerojatno već čuli, a možda ste ih i posjetili (nekoliko). No, jeste li iskušali takvu radionicu u blizini gustih šuma jela i smreka? Zamislite ovakav spoj doživljaja svih osjetila – dodir platna kistom, miris zimzelenog drveća, okus pića, pogled na šume i zvuk šuštanja vjetra kroz grane… teško da išta drugo može na ovaj način zaustaviti vrijeme na tren.

Ovu ćemo radionicu, kao i čitavo putovanje – posvetiti marljivim pčelicama. Pčele su iznimno važne za opstanak prirode, a posljedično i za normalno odvijanje života svih živih bića u našem ekosustavu. Njihov je zadatak da oprašuju i omogućuju razmnožavanje i razvoj biljaka (voća, povrća, cvijeća), a naš da ih naučimo bolje razumjeti i adekvatno zaštititi.

Inspiraciju za motive pčelica dobile smo zahvaljujući partneru našeg putovanja, Apiviti. APIVITA (APIS = pčela i VITA = život), što znači “život pčela”, u svaki od svojih proizvoda ugrađuje svoju strast, svoje vrijednosti i svoju viziju ljepote koja poštuje prirodu i ljude i koja promiče etički i zeleniji način poslovanja, razmišljanje, život i poduzetništvo. APIVITA nisu samo proizvodi. APIVITA se odnosi na cijeli životni stil, način razmišljanja i visoke vrijednosti. APIVITA se bavi ljepotom, ali ne samo estetikom: bavi se ljepotom uma, ljepotom duše i ljepotom srca.

Art&Wine

Meditativna Bee-auty večer & “Bee beautiful” radionica

Journey to Wellbeing svoj će početak označiti u petak s meditativnom beauty večeri kojoj će zadatak biti da vas opusti na kraju radnog tjedna te da vam pomogne da se “prebacite” u relax mode. Nakon ukusne večere pripravljene od lokalnih namirnica prema receptima naše Jagode iz Hotela Japodi, očekuje vas poseban “desert”, prava poslastica – sponzor jesenskog Journeya – prirodna kozmetika Apivita osigurat će nam pilinge i maske za lice, a Nikolina će vas uvesti u svijet vođene meditacije i kratke zvučne kupke.

Čarolija Apivite nastavit će se i u nedjelju ujutro, jer ćemo za vas pripremiti “Bee beautiful” radionicu na kojoj će vam stručnjaci napraviti pregled lica, savjetovati vas kako svojoj koži osigurati najbolju njegu te ćete premijerno moći isprobati novu kremu BEEVINE koja na naše i globalno tržište stiže upravo u listopadu. I naravno, s putovanja kući odlazite s poklonima našeg sponzora. A znamo da svi volimo po-klo-ne!

Apivita je brend prirodne kozmetike čiji proizvodi sadržavaju i do 100% prirodnih sastojaka, vode se efikasnošću sastojaka, te prirodnim i holističkim pristupom cjelokupnoj njezi i ljepoti. Stoga se svi proizvodi odnose prema koži kao cjelini, ne zaboravljajući da ona ima osnovne potrebe poput hidratacije, ali i stavljaju naglasak na posebne potrebe i stanja kože. Apivita slijedi kállos stil života, s uporištima u cjelokupnoj ljepoti, ravnoteži, dobrobiti i visokoj estetskoj vrijednosti.

APIVITA je prva i jedina grčka tvrtka koja je dobila certifikat „B Corporation“ i postala članica međunarodne mreže tvrtki i organizacija koje teže spojiti poduzetništvo s društvenom skrbi i koristiti moć tržišta za rješavanje društvenih i ekoloških problema.

Pokret „B Corp“ mreža je svrhovito vođenih tvrtki koje koriste poslovanje kao snagu za opće dobro i koje ispunjavaju najviše standarde društvene i ekološke učinkovitosti, javne transparentnosti i pravne odgovornosti. Za APIVITU B Corp certifikat ima stratešku važnost i značajno doprinosi razvoju tvrtke, njezinoj strategiji održivosti i razvoju novih sinergija, ali prije svega služi kao inspiracija za tvrtku koja će biti “Najbolja na svijetu”, ali i “Najbolja za svijet”.

“Bee your authentic self

Svježi gorski zrak pomoći će nam da spavamo bolje i ugodnije, ali će nas podržati i da na samom kraju našeg druženja, neposredno prije povratka “u stvarnost” podignemo razinu svoje energije, produktivnosti i samopouzdanja. Radionicu “Bee your authentic self” će voditi Kristina Smolić Lerš, trenerica osobnih i sistemskih potencijala.

Nije potrebno puno da bismo se pokrenuli i podigli energiju koja nam često nedostaje kako bi bili produktivniji i opušteniji. Ponekad je dovoljno samo malo usmjerne pažnje kako bismo napravili velike promjene i okrenuli svoju energiju da radi za nas.

Zašto onda veliki broj ljudi ne može iskoristiti svoj puni potencijal?

Stalna borba s bukom u glavi, s mislima koje nas vode u prošlost ili budućnost, stvara nemir i uzrokuje anksioznost. Vrijeme u kojem živimo nameće multitaksing i perfekcionizam i to traži od nas da ovladamo sobom, svojim obrascima i da budemo fleksibilni i stabilni kako bi bili otporni. Svaki stres ili emocija koji je “zaglavljen” u tijelu  smanjuju naš imunitet, a time se direktno narušava naše zdravlje.  Ako nismo u ravnoteži, niti jedan posao ne možemo obavljati kako treba. Tada se pojavljuju pritisci, a to direktno utječe na memoriju i koncentraciju.

Na radionici ćemo na na praktičan način jednostavnim vježbama u prirodi sa vlastitim tijelom osvijestiti koliko je jednostavno dotaknuti mir, prisutnost, a time postići i emotivnu stabilnost te propustiti sustavno akumulirani stres i napetost.

Kristina je nakon nekoliko godina individualnog rada sa klijentima i dugogodišnjeg istraživanja i rada na vlastitim obrascima, pokrenula Prostor za Promjene – mjesto za individualni rad, ali i grupne radionice. Njena misija je da svakome tko je spreman raditi na sebi, pomogne da probudi svoje unutarnje potencijale i sruši svoje blokade.  

Kristina Smolić Lerš

Morning Glow breathing & Wake up light yoga stretch

Kroz cijeli vikend uživat ćemo u praksi Dharma Yoge, kojom će nas voditi naša Nikolina. Jutarnje vježbe disanja i lagani yoga stretch umiriti će nam um, regulirati otkucaje srca, ublažiti stres, produbiti dah i puniti nas životnom energijom. Blaga jutarnja yoga praksa će revitalizirati naša tijela kako bi započeli dan svježi, puni energije i s osmjehom sudjelovali u bogatom programu ispred nas.

Dom većini naših aktivnosti te mjesto na kojem ćemo se dobro naspavati i još bolje jesti bit će boutique hotel Japodi .

Hotel Japodi

U sungerskoj dolini, podno pitomih brežuljaka Bitoraja, na prostranoj livadi udaljenoj od mjesta, a opet tek nekoliko minuta do civilizacije, nalazi se Japodi Boutique hotel. Aleja jela i smreka Sungerskog luga, kroz koju vozite prema Sungeru dolazeći na svoj zasluženi vikend ili godišnji odmor, navješćuje da će odmor u toj zelenoj oazi mira i ljepote biti drugačiji. Drvena kuća osvaja već na prvi pogled. Krase je udobnost, toplina i opušteni komfor, a pogled s njezinih prozora i prostrane drvene terase na šumu, planine i srne veže vas zauvijek. Dobro došli u stvarnu bajku Japodi!

Hotel Japodi

Hotel Japodi nudi šest dvokrevetnih soba te restoran namijenjen isključivo gostima hotela, što osigurava potpunu privatnost i odvojenost od “stvarnog svijeta”. Ta intimna i prijateljska atmosfera koja će vas dočekati na lokaciji čini idealnu podlogu za prepuštanje svim aktivnostima u programu te pruža sigurnost da će vaš vikend biti u skladu s vašim očekivanjima.

Nikako ne smijemo zaboraviti i to da ‘naša “teta Jagoda” iz Japoda priprema najdivnije obroke od lokalnih namirnica te da, obzirom da nismo velike grupe, maksimalno se prilagođavamo obrocima vašim prehrambenim navikama i potrebama. Sve što nam u tom kontekstu želite poručiti, navedite u prijavnom obrascu 🙂

Soba – hotel Japodi

Program putovanja:

PETAK

19:00 – 20:00 Večera

20:30 – 21:30 Meditativna Bee-auty večer

SUBOTA 

08:00 – 08:45  Morning Glow breathing

09:00 – 10:00 Doručak

11:00 – 15:30 Izlet “Meet the Bees and Bears” i ručak

15:30 – 17:00 Slobodno vrijeme (mogućnost korištenja saune i jacuzzija u hotelu)

17:00 – 18:30 “Art&Wine” radionica

­­­19:00 – 20:00 Večera

NEDJELJA

08:00- 08:45 Wake up light yoga stretch

09:00 – 10:00 Doručak

10:00 – 12:00 “Bee beautiful” radionica

12:00 – 13:30 Radionica “Bee your authentic self”

13:30 – 15:00 Ručak

16h – Povratak kući

Cijena vikend aranžmana:
450,00 EUR
Cijena “povedi prijatelja/prijateljicu” – dvije osobe
800,00 EUR

(sve iznose moguće je platiti na 2 rate)
*U CIJENU JE UKLJUČEN SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA (JEDAN VELIKI BRAČNI KREVET), SVI OBROCI I KOMPLETAN PROGRAM
*REZERVACIJE SE PRIMAJU DO 09.10.2023.

termini

Journey to well

Jedinstveno holističko putovanje.

Budite dio nezaboravnog iskustva kroz kombinaciju elemenata revitalizirajuće yoge, poticajnih radionica te inspirirajućih izleta.