Rujan

Journey to Well – rujan 2022

Naša vikend putovanja traju od petka do nedjelje te na originalan način kombiniraju yogu, radionice i izlete.

U rujnu naše putovanje će se odvijati tijekom vikenda – 23,24 i 25.09.

Pozivamo vas da nam se pridružite!

Destinacija na koju se upućujemo je Gorski kotar, mjesto Sunger kod Mrkoplja koje će nas grliti svojim šumama i njegovati svježim zrakom. Gorski kotar zeleno je srce prirode na okosnici relacije Zagreb – Rijeka te će nam pružiti mogućnost da istražimo ljepote njegovih jezera i šumskih staza. U istraživanju će nam najbolje društvo biti žena koja Gorski kotar poznaje uzdruž i poprijeko, licencirana vodičica za ovo područje – Jelena Holenko, poznatija kao Lynx&Fox. Jelena već više od 5 godina kreira fantastične obilaske raznih lokacija i definitivno nema bolje osobe koja vam može otkriti sve čari Gorskog kotara kao što to može ona.

Matić poljana, Gorski kotar

Gorski kotar poznat je po medvjedima, vukovima i risovima, gustim šumama, gljivama i prekrasnim drvenim brvnarama. Ono što čini posebnu vrijednost ovog područja upravo je flora kojom obiluje i to u pogledu ljekovitog bilja kojeg ovdje ima u izobilju. Upravo iz tog razloga, dio naših radionica na prvom putovanju bit će posvećen radionici prepoznavanja i korištenja bilja u zdravstvene i kozmetičke svrhe. Radionicu će voditi Antonia, vlasnica obrta koji se bavi izradom prirodne kozmetike i ljekovitih pripravaka – Garden’s gift.

Svježi zrak pomoći će nam da spavamo bolje i ugodnije, ali će nas podržati i da otpustimo emocije koje smo nakupili kroz procesuiranje svakodnevnih vijesti. Otpuštaonica je druga radionica, koju će voditi Kristina Smolić Lerš, trenerica osobnih i sistemskih potencijala.

Kristina je nakon nekoliko godina individualnog rada sa klijentima i dugogodišnjeg istraživanja i rada na vlastitim obrascima, pokrenula Prostor za Promjene – mjesto za individualni rad, ali i grupne radionice. Njena misija je da svakome tko je spreman raditi na sebi, pomogne da probudi svoje unutarnje potencijale i sruši svoje blokade.  

Kristina Smolić Lerš

Dom svim radionicama, asanama i pranayamama te mjesto na kojem ćemo se dobro naspavati i još bolje jesti bit će boutique hotel Japodi .

Hotel Japodi, Sunger

U sungerskoj dolini, podno pitomih brežuljaka Bitoraja, na prostranoj livadi udaljenoj od mjesta, a opet tek nekoliko minuta do civilizacije, nalazi se Japodi Boutique hotel. Aleja jela i smreka Sungerskog luga, kroz koju vozite prema Sungeru dolazeći na svoj zasluženi vikend ili godišnji odmor, navješćuje da će odmor u toj zelenoj oazi mira i ljepote biti drugačiji. Drvena kuća osvaja već na prvi pogled. Krase je udobnost, toplina i opušteni komfor, a pogled s njezinih prozora i prostrane drvene terase na šumu, planine i srne veže vas zauvijek. Dobro došli u stvarnu bajku Japodi!

Hotel Japodi terasa

Hotel Japodi nudi šest dvokrevetnih soba te restoran namijenjen isključivo gostima hotela, što osigurava potpunu privatnost i odvojenost od “stvarnog svijeta”. Ta intimna i prijateljska atmosfera koja će vas dočekati na lokaciji čini idealnu podlogu za prepuštanje svim aktivnostima u programu te pruža sigurnost da će vaš vikend biti u skladu s vašim očekivanjima.

Hotel Japodi soba

Program putovanja:

RUJAN

PETAK 23.09. 2022.

dolazak do 18h – naš organizirani prijevoz ili vlastiti prijevoz (za organizirani prijevoz se zasebno dogovaramo)

18:00 – 19:00 Druženje i upoznavanje, informiranje o svim detaljima programa

19:00 – 20:00 Večera

20:30 – 21:30 Kratka uvodna radionica postavljanja namjere za ovaj vikend te vizualizacijom želja

21:30 – ... Slobodno vrijeme uz čašicu domaćih likera i rakijice te razgovora

SUBOTA 24.09. 2022.

08:00 – 09:00  Jutarnja Yoga – Dharma Flow 

Ova potpuna praksa yoge započinje s tehnikama disanja (Pranayame) koje umiruju um, reguliraju otkucaje srca, ublažavaju stres, produbljuju dah i pune nas životnom energijom (Pranom). Nakon Pranayama započinje zagrijavanje tijela,  pa slijedi dinamična praksa položaja (Asane) gdje su jednako prisutne vježbe snage, protezanja tijela, ravnoteže i koncentracije uz pažnju na dah poput meditacije u pokretu. Sat završava vođenom dubokom relaksacijom (Savasana) koja mentalno revitalizira tijelo kako bi započeli dan svježi, puni energije i s osmjehom nastavili program.

Dharma Yoga je tradicionalna, ali suvremena i savršena za brzinu sadašnjice. Dharma Yogu je stvorio Sri Dharma Mittra 1975. godine.

Razina sata je za početnike i srednje napredne.

09:00 – 10:00 Doručak

10:00 – 14:00 Stress free izlet – Zeleni vir i Vražji prolaz

Kada krenete s nama na ovaj obilazak doživjet ćete sve – šetnju pored rječice i netaknutu šumu, kanjon i špiljicu, jezerce i slap. Posjetiti ćemo i planinarski dom smješten u kanjonu gdje se jede najbolja štrudla! Čut ćete i priču o spomeniku tehničke kulture – prvoj hidroelektrani Gorskog kotara i svim zanimljivostima ovog zaista posebnog prostora. 

* Što znači stress free put? Do samog izletišta vodimo vas drugim prilaznim putem gdje ćemo izbjeći strmu planinarski stazu i usku silaznu cestu o kojoj ste vjerojatno čuli. Mi toga dana ne trebamo stress, samo uživanciju!

INFORMACIJE:

Dužina rute:

  • Ukupno 9 kilometara (iako se tako ne čini), jedan uspon i silazaka do slapa, neravan teren u kanjonu
  • Lagani hodački tempo uz redovita zaustavljanja za priče vodiča

Potrebno:

  • Zatvorena obuća (tenisice sa gumenim rebrastim potplatom koja vas štiti od klizanja)
  • Slojevita sportska odjeća

14:00 – 15:00 Ručak

15:00 – 16:30 Slobodno vrijeme

16:30 – 17:30 Zvučna kupka & Yoga Nidra 

Uz zvukove Gonga, Tibetanskih zdjela, Cimbale, Koshija, Kalimbe i Rainsticka, iskusite unutarnje putovanje kroz Yoga Nidru (oblik vođene meditacije ili yogijski san) koje će Vas odvesti u dublje razine relaksacije gdje unutarnji svijet postaje bliži. 

Okupat ćete se prekrasnim zvukovima i potpuno opustiti od fizičke, emotivne i mentalne napetosti. Zvučna kupka odgovara na sve potrebe tijela, relaksira i revitalizira organizam, a zvuk utječe na svaku stanicu u tijelu, balansirajući lijevu i desnu moždanu polutku. Vibracije zvuka masiraju organe, mišiće, tetive i živce, pa se zvučna kupka još naziva i zvučna masaža za tijelo i um bez fizičkog dodira. 

Zvučna kupka i Yoga Nidra traju jedan sat, a već unutar 20 minuta mozak mijenja stanje i tijelo se počinje duboko opuštati. Tijelo se oslobađa od stresa, jača se živčani sustav, pruža olakšanje i smanjenje anksioznosti, umora, osjećaja odvojenosti, usamljenosti, ljutnje i straha, a potiče se kreativnost i smirenost.

17:30 – 19:30 Radionica “Otpuštaonica – otpuštanje emocija

Radionica je namijenjena svima koji se sustavno bore s akumuliranim stresom i napetošću, kao i onima koji žele naučiti kako otpustiti i propustiti neugodne situacije i emocije. Stres je u malim dozama pokretač, motivator, tjera nas da izvučemo iz sebe ono najbolje i pomaže da ostvarimo svoje ciljeve. No, što kad se konstantno vrtimo u njegovom začaranom krugu? Što kad dođe trenutak u kojem više nismo sposobni koristiti svoje naučene obrambene mehanizme za prilagodbe i rješenja i kad se više ne možemo nositi ni sa najmanjim izazovima? Alarmi stižu na razne načine, kroz lošu koncentraciju, nezadovoljstvo, anksioznost, probleme sa želucem, mišičnu tenziju, nesanicu, glavobolju, panične napade.Stres utječe i na komunikaciju, razumijevanje i međusobne odnose, čineći tako svaki kolektiv manje efikasnim.

Benefiti otpuštaonice: razgradnja stresa i dovođenje organizma u ravnotežu, veće zadovoljstvo i učinkovitost u privatnoj i poslovnoj sferi života, bolja komunikacija, optimalno energetsko stanje, lakši razvoj potencijala i bolje resursno stanje te fizička i psihička opuštenost. Sve naučene tehnike moguće je poslije koristiti samostalno.

­­­20:00 – 21:00 Večera

NEDJELJA 25.09. 2022.

09:00- 10:00 Udahnimo šumu (pranayame)

Ovom drevnom praksom vježbe disanja kontroliramo vrijeme, trajanje i učestalost svakog udaha i zadržavanja daha.  Tako osim što kisik i prana (životna vitalna energija) preplavljuju sve naše stanice, reduciramo razinu hormona stresa i podižemo razinu hormona sreće, umirujemo misli i vježbamo biti u sadašnjem trenutku potpuno mirnog uma i tijela.

Pranayama je jedan od alata yoge kojima pospješujemo tjelesno i mentalno zdravlje. Na sanskrtu, “prana” znači životna energija, a “yama” znači kontrola. Steći ćete iskustvo različitih tehnike disanja i vrlo brzo osjetiti dobrobiti Pranayame, a kasnije ćete ih moći nastaviti primjenjivati u svojoj svakodnevnici.

10:00 – 11:00 Doručak

11:00 – 13:00 Radionica “Biljkama do zdravlja i ljepote”

Radionica započinje aktivno – šetnjom kojoj je cilj detekcija te determinacija bilja koje ćemo koristiti tijekom ostatka vremena. Voditeljica će dati kratke instrukcije o mogućnostima upotrebe svake pojedine biljke te će za uvod svi polaznici zajedno izrađivati svoj herbarij.

Bilje koje ćemo koristiti za ovu radionicu bit će prilagođeno godišnjem dobu odnosno sezoni. Na ovoj radionici će se demonstrirati kopanje ljekovitog korjena gaveza te objasniti mogućnosti njegove upotrebe. Nadalje ćemo izraditi uljni macerat, topli i hladni, balzam, alkoholni macerat odnosno tinkturu kao i naučiti kako pravilno sušiti bilje te što je još sve moguće izraditi u kućnoj atmosferi.

Svaki polaznik radionice kući će ponijeti po jednu gavezovu mast, melem, čaj te masku za opuštanje punjenu ljekovitim mirisnim biljem.

13:00 – 14:00 Ručak u prirodi

14:00 – 15:00 Slijedi osvježavajuća šetnja i obilazak jezera Bajer (Fužine). Slobodno vrijeme za kavu i poznate goranske štrudle sa šumskim voćem.

16h – Povratak kući

Cijena vikend aranžmana:

2.400,00 kn

Cijena “povedi prijatelja/prijateljicu” – dvije osobe

4.000,00 kn

(sve iznose moguće je platiti na 2 rate)

*U CIJENU JE UKLJUČEN SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA (JEDAN VELIKI BRAČNI KREVET), SVI OBROCI I KOMPLETAN PROGRAM

*REZERVACIJE SE PRIMAJU DO 18.09.termini

Journey to well

Jedinstveno holističko putovanje.

Budite dio nezaboravnog iskustva kroz kombinaciju elemenata revitalizirajuće yoge, poticajnih radionica te inspirirajućih izleta.