ožujak-svibanj 2023

Journey to Well-being proljeće 2023

Naša vikend putovanja traju od petka do nedjelje te na originalan način kombiniraju yogu (asane, pranayame i zvučne kupke), radionice i izlete.

Pokušajte na tren zamisliti buđenje s pogledom na šume, tišinu koja vas obavija, hladan jutarnji zrak koji štipa vaše obraze, ali vas i lagano razbuđuje. Vikendi u Gorskom kotaru pružaju upravo to, ali i još mnogo više. Šume svojim mirisima i bojama miluju naša osjetila i pružaju nam toliko željeni mir. U samo tri dana putovanja, osjećamo se kao da su naše unutarnje baterije napokon na 100%, spremni uhvatiti se u koštac sa svime što donosi ponedjeljak ili čitav radni tjedan.

Ponekad, kad nam vikend završi, odbijamo pakirati torbe i vratiti se kući – tada nam dolaze kreativne ideje što bismo mogli raditi kad bismo bili digitalni nomadi ili imali neki OPG u šumi :))

Teško je to sve riječima opisati, bit će bolje da nam se pridružite, odaberete termin koji vam odgovara i iskušate ovu malu čaroliju zvanu Journey to Well.

NOVI TERMIN 16-18.06.2023

Dolaskom proljeća dolazi vrijeme za još jedno holističko vikend putovanje Journey to Well, za Gorski kotar, mjesto Sunger kod Mrkoplja koje će nas grliti svojim šumama i njegovati svježim zrakom. Gorski kotar zeleno je srce prirode na okosnici relacije Zagreb – Rijeka te će nam pružiti mogućnost da istražimo ljepote njegovih jezera i šumskih staza. U istraživanju će nam najbolje društvo biti žena koja Gorski kotar poznaje uzdruž i poprijeko, licencirana vodičica za ovo područje – Jelena Holenko, poznatija kao Lynx&Fox. Jelena već više od 5 godina kreira fantastične obilaske raznih lokacija i definitivno nema bolje osobe koja vam može otkriti sve čari Gorskog kotara kao što to može ona.

Matić poljana, Gorski kotar

Gorski kotar poznat je po medvjedima, vukovima i risovima, gustim šumama, gljivama i prekrasnim drvenim brvnarama. Ono što čini posebnu vrijednost ovog područja upravo je flora kojom obiluje i to u pogledu ljekovitog bilja kojeg ovdje ima u izobilju. Upravo iz tog razloga, dio naših radionica na prvom putovanju bit će posvećen radionici prepoznavanja i korištenja bilja ovog kraja u kozmetičke, ali i wellbeing svrhe. Radionicu će voditi naša Antonia Čop, vlasnica obrta Garden’s gift. Garden’s Gift je obrt u koji je vlasnica unijela svu svoju osobnost s jednim jednostavnim ciljem – širiti viziju o održivom suživotu s prirodom. Antonia se bavi provedbom edukacija te proizvodnjom raznih proizvoda namijenjenih osobnoj upotrebi u kategorijama suvenira, kozmetike, mirisnih svijeća i kućnih ukrasa. 

Svježi zrak pomoći će nam da spavamo bolje i ugodnije, ali će nas podržati i da otpustimo uvjerenja koja nam više ne služe i koja nas čak blokiraju. Naša uvjerenja o našim sposobnostima, o životu, ljubavi, novcu, ono je što nas određuje, sputava ili potiče da se krećemo naprijed na liniji života. Radionica razvoja osobnog potencijala – otpuštanje uvjerenja je druga radionica, koju će voditi Kristina Smolić Lerš, trenerica osobnih i sistemskih potencijala.

Kada zastanemo i pogledamo kako su živjeli naši roditelji i preci, bit će nam jasnije zašto i mi sami vrtimo neke obrasce u svojem životu koji ne podržavaju naš napredak.
Kada napravimo retrospekciju, znat ćemo u što vjerujemo; možda vjerujemo da je nemoguće doživjeti promjenu na lak način, pa je svaka nova promjena za nas teška i mukotrpna. Moguće je i da mislimo da, ako je nešto efikasno, ne može biti i jednostavno. Koliko god bila jaka i ukorijenjena, uvjerenja se mogu mijenjati. Na radionici ćemo provjeriti koja su naša podsvjesna uvjerenja, pa zatim utvrditi služe li nam ili ih ipak želimo mijenjati.

Kristina je nakon nekoliko godina individualnog rada sa klijentima i dugogodišnjeg istraživanja i rada na vlastitim obrascima, pokrenula Prostor za Promjene – mjesto za individualni rad, ali i grupne radionice. Njena misija je da svakome tko je spreman raditi na sebi, pomogne da probudi svoje unutarnje potencijale i sruši svoje blokade.  

Kristina Smolić Lerš

Kroz cijeli vikend uživat ćemo u praksi Dharma Yoge, kojom će nas voditi naša Nikolina. Subotu ujutro započet ćemo s tehnikama disanja (Pranayamama) koje umiruju um, reguliraju otkucaje srca, ublažavaju stres, produbljuju dah i pune nas životnom energijom (Pranom). Nakon Pranayama nastavit ćemo na zagrijavanje tijela,  pa slijedi dinamična praksa položaja (Asane) gdje su jednako prisutne vježbe snage, protezanja tijela, ravnoteže i koncentracije uz pažnju na dah poput meditacije u pokretu. Sat završava vođenom dubokom relaksacijom (Savasana) koja mentalno revitalizira tijelo kako bi započeli dan svježi, puni energije i s osmjehom nastavili program.

Nikolina će nas povesti na unutarnje putovanje kroz Yoga Nidru (oblik vođene meditacije ili yogijski san), uz zvukove Gonga, Tibetanskih zdjela, Cimbale, Koshija, Kalimbe i Rainsticka, koje će nas odvesti u dublje razine relaksacije gdje unutarnji svijet postaje bliži. 

Okupat ćemo se prekrasnim zvukovima i potpuno opustiti od fizičke, emotivne i mentalne napetosti. Zvučna kupka odgovara na sve potrebe tijela, relaksira i revitalizira organizam, a zvuk utječe na svaku stanicu u tijelu, balansirajući lijevu i desnu moždanu polutku. Vibracije zvuka masiraju organe, mišiće, tetive i živce, pa se zvučna kupka još naziva i zvučna masaža za tijelo i um bez fizičkog dodira. 

Zvučna kupka i Yoga Nidra traju jedan sat, a već unutar 20 minuta mozak mijenja stanje i tijelo se počinje duboko opuštati. Tijelo se oslobađa od stresa, jača se živčani sustav, pruža olakšanje i smanjenje anksioznosti, umora, osjećaja odvojenosti, usamljenosti, ljutnje i straha, a potiče se kreativnost i smirenost.

Nedjeljno jutro započet ćemo sa vježbama disanja u neposrednoj blizini visokih jela i smreka, koje će nam pružiti iskustvo autentične aromaterapije, na izvorni i neposredni način.

Dom svim radionicama, asanama i pranayamama te mjesto na kojem ćemo se dobro naspavati i još bolje jesti bit će boutique hotel Japodi .

Hotel Japodi

U sungerskoj dolini, podno pitomih brežuljaka Bitoraja, na prostranoj livadi udaljenoj od mjesta, a opet tek nekoliko minuta do civilizacije, nalazi se Japodi Boutique hotel. Aleja jela i smreka Sungerskog luga, kroz koju vozite prema Sungeru dolazeći na svoj zasluženi vikend ili godišnji odmor, navješćuje da će odmor u toj zelenoj oazi mira i ljepote biti drugačiji. Drvena kuća osvaja već na prvi pogled. Krase je udobnost, toplina i opušteni komfor, a pogled s njezinih prozora i prostrane drvene terase na šumu, planine i srne veže vas zauvijek. Dobro došli u stvarnu bajku Japodi!

Hotel Japodi

Hotel Japodi nudi šest dvokrevetnih soba te restoran namijenjen isključivo gostima hotela, što osigurava potpunu privatnost i odvojenost od “stvarnog svijeta”. Ta intimna i prijateljska atmosfera koja će vas dočekati na lokaciji čini idealnu podlogu za prepuštanje svim aktivnostima u programu te pruža sigurnost da će vaš vikend biti u skladu s vašim očekivanjima.

Soba – hotel Japodi

Program putovanja:

PETAK

dolazak do 18h – naš organizirani prijevoz ili vlastiti prijevoz (za organizirani prijevoz se zasebno dogovaramo)

18:00 – 19:00 Druženje i upoznavanje, informiranje o svim detaljima programa

19:00 – 20:00 Večera

20:30 – 21:30 Kratka uvodna meditacija postavljanja namjera za ovaj vikend s vizualizacijom želja

21:30 – ... Slobodno vrijeme uz ugodne razgovore

SUBOTA 

07:30 – 08:30  Jutarnja Yoga – Dharma Flow 

Razina sata je za početnike i srednje napredne.

08:30 – 09:30 Doručak

10:00 – 16:00 Izlet i ručak

Lokacija izleta i ručka će ovisiti o vremenskoj prognozi.

Neke od opcija su: Japlenški vrh i dolina leptira; Zeleni vir i Vražji prolaz; Tajne mistične šume i dubokog Lokvarskog jezera. Točan itinerar izleta bit će najavljen 7-10 dana prije putovanja.

16:00 – 17:30 Slobodno vrijeme (mogućnost korištenja saune i jacuzzija u hotelu)

17:30 – 18:30 Zvučna kupka & Yoga Nidra 

18:30 – 20:00 Radionica razvoja osobnog potencijala – otpuštanje uvjerenja

­­­20:00 – 21:00 Večera

NEDJELJA

08:00- 09:00 Udahnimo šumu tehnike disanja

09:00 – 10:00 Doručak

10:00 – 13:00 Radionica prepoznavanja bilja te izrade prirodne kozmetike

Polaznici aktivno sudjeluju u radionici te sve što izrade mogu ponijeti kući 🙂

13:30 – 15:00 Ručak

16h – Povratak kući

Cijena vikend aranžmana:
350,00 EUR
Cijena “povedi prijatelja/prijateljicu” – dvije osobe
650,00 EUR
(sve iznose moguće je platiti na 2 rate)
*U CIJENU JE UKLJUČEN SMJEŠTAJ U DVOKREVETNIM SOBAMA (JEDAN VELIKI BRAČNI KREVET), SVI OBROCI I KOMPLETAN PROGRAM
*REZERVACIJE SE PRIMAJU DO 09.06.2023.

termini

Journey to well

Jedinstveno holističko putovanje.

Budite dio nezaboravnog iskustva kroz kombinaciju elemenata revitalizirajuće yoge, poticajnih radionica te inspirirajućih izleta.

Prosinac

Journey to Well “u malom”

Taman ususret onim najnervoznijim pripremama za blagdane, poklonite si ovu nedjelju da napunite baterije i osjetite pravi zamah energije koja će vas držati još dugo, dugo nakon vikenda.

Samo taj jedan dan, nedjelju 18.12, zaboravite na kolače, rodbinu, poklone koje još niste kupili i ukrase koje još niste izvadili… uronite u sniježnu bjelinu goranskog šumskog raja i otkrijte kako najbolje darivati sebe! <3